Een unieke streek verdient een uniek boek. Landschapsbiografie van Westerwolde is nu te koop

De eerste exemplaren zijn voor burgemeester Jaap Velema en gedeputeerde Henk Staghouwer. Foto: Boudewijn Benting

In hotel Boschhuis in Ter Apel is vandaag de Landschapsbiografie van Westerwolde gepresenteerd. Een rijk geïllustreerd en wetenschappelijk verantwoord publieksboek met meer dan zeshonderd pagina’s.
Lees meer over
Westerwolde
Stadskanaal

Het boek neemt de lezer mee in de ontstaansgeschiedenis, de kwaliteiten en de toekomstmogelijkheden van het Westerwoldse landschap. De eerste exemplaren zijn aangeboden aan burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde en aan gedeputeerde Henk Staghouwer van de provincie Groningen.

Dertig onderzoekers en schrijvers

Na een lang voorbereidingsproces startte in 2018 het ambitieuze boekproject van de Landschapsbiografie van Westerwolde. Dragende partijen waren de gemeente Westerwolde en het Kenniscentrum Landschap van de Rijksuniversiteit Groningen. Gesteund door een groot aantal maatschappelijke organisaties en financiers verzamelden zij een team van maar liefst dertig onderzoekers en schrijvers die in een periode van drie jaar elk hun eigen deel van de biografie schreven.

Het meest complete landschapsboek van Nederland

Samen met fotografen, dronefotografen, tekenaars en een vormgever maakten zij een boek dat zonder overdrijving het meest uitgebreide en complete landschapsboek is dat tot dusverre in Nederland is verschenen.

De landschapsbiografie kost 39,95 euro en is te bestellen bij Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum of bij de eigen boekhandel.

Nieuws

menu