Eeuwfeest RSG Ter Apel wordt toch nog gevierd. Een jaar later, maar dat mag de pret niet drukken

Geja Schoemaker en Reind Krikke van de jubileumcommissie 100 jaar RSG Ter Ter Apel. Ria Wever was verhinderd. Foto: Paul Abrahams

Wat in het vat zit, verzuurt niet. Vorige week is besloten om het eeuwfeest van RSG Ter Apel alsnog te vieren. Weliswaar een jaar later dan de bedoeling was, maar dat mag de pret niet drukken. De jubileumcommissie heeft met elkaar om de tafel gezeten en in no-time zijn verschillende leuke ideeën op papier gezet.
Lees meer over
Westerwolde
Emmer Courant
Kanaalstreek
Oldambt

„In september 1921 hebben de leerlingen voor de eerste keer les gekregen. Toen nog op de Rijks HBS, de voorloper van RSG Ter Apel”, vertelt Reind Krikke. Hij vormt met Geja Schoemaker en Ria Wever voorlopig de jubileumcommissie. Het is de bedoeling om de commissie in de komende tijd verder uit te breiden om de werkzaamheden wat meer te verdelen.

Geert Lindeijer Vereniging

Goed nieuws is dat de Geert Lindeijer Vereniging - dat is de vereniging van oud-leerlingen van RSG Ter Apel - ook bereid is een steentje bij te dragen om het feest in goede banen te leiden. De vereniging is vernoemd naar de eerste rector van de school.

„Begin 2020 zijn we voorzichtig begonnen met de voorbereidingen”, vult Geja Schoemaker aan. „Corona gooide vervolgens flink wat roet in het eten en in het voorjaar van 2021 is het plan in de la gelegd. De onzekerheid was te groot, geen eeuwfeest in 2021 dus. Dan maar een jaar later. We denken dat heel veel mensen dat een goed idee vinden. We spreken regelmatig oud-leerlingen die uitkijken naar het jubileum en wij hebben er ook zin in.”

Overleg met handelsvereniging Mercurius

Het feest vindt plaats eind september, begin oktober. „We hebben nog overleg met de bestuursleden van de handelsvereniging Mercurius. Zij hebben in diezelfde periode ook verschillende activiteiten gepland. We willen elkaar beslist niet in de wielen rijden, maar sommige activiteiten kunnen elkaar wel versterken.”

Enthousiast aan het brainstormen

Wat betreft de invulling van het programma is alles nog open. „We zijn heerlijk enthousiast aan het brainstormen met elkaar, niets is voorlopig te gek. Het fundament van het eeuwfeest staat op vier pijlers. Om te beginnen een activiteit voor de basisscholen in het voedingsgebied, verder activiteiten voor de huidige scholieren van RSG Ter Apel en activiteiten voor de ouders van de scholieren.

En als kers op de slagroomtaart een reünie in de feesttent met plek voor minimaal 500 bezoekers en voldoende tijd om samen herinneringen op te halen en om het prachtig vernieuwde schoolgebouw te bekijken.”

Geen tijd te verliezen

De jubileumcommissie heeft geen tijd te verliezen. „De weken vliegen werkelijk voorbij en voor je het weet is het september. Prioriteit is het bepalen van de datum van de feestweek.

„Na de meivakantie komen we via de website van de RSG en de social media met meer informatie over de reünie en de mogelijkheid om je alvast aan te melden.”

Wordt vervolgd.

Nieuws

menu