Feestelijke opening beweegtuin, restaurant en PG-afdeling Bolderbörg. 'De Huiskamer van Vlagtwedde'

Wethouder Giny Luth neemt de opening voor haar rekening. Foto: Zorggroep Meander/Huisman Media

Wethouder Giny Luth van de gemeente Westerwolde heeft in de Bolderbörg in Vlagtwedde een beweegtuin, restaurant en een nieuwe afdeling voor mensen met dementie (PG-afdeling) geopend. Tijdens de opening werd informatie gegeven en waren er optredens en demonstraties in de beweegtuin.
Lees meer over
Westerwolde
Kanaalstreek

Wethouder Giny Luth: „Het is fantastisch dat we in Vlagtwedde een plek als de Bolderbörg hebben waar mensen zich betrokken voelen en waar activiteiten worden georganiseerd. We mogen trots zijn op de Bolderbörg.”

Om bewegen voor inwoners van Vlagtwedde te stimuleren is een beweegtuin gerealiseerd. De beweegtuin is niet alleen toegankelijk voor bewoners en cliënten van de Bolderbörg, maar voor alle inwoners van Vlagtwedde. Ook is er een vernieuwd restaurant.

Huiskamer van Vlagwedde

„De Bolderbörg dient als huiskamer van Vlagtwedde, waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en nu ook samen kunnen bewegen of eten”, vertelt Charles Laurey, Directeur a.i. van Zorggroep Meander. De beweegtuin is gerealiseerd na een samenwerking tussen gemeente Westerwolde, Huis voor de Sport Groningen, Zorggroep Meander, Cosis, De Trans, Fysiotherapie PrengerHoekman, Sport- en Trainingscentrum Vlagtwedde en Woonzorg Nederland.

Wonen in het eigen dorp

Zorggroep Meander heeft een nieuwe afdeling kleinschalig wonen voor mensen met dementie geopend. In Vlagtwedde was weinig aanbod waar mensen met dementie terecht konden. Met de nieuwe PG-afdeling in de Bolderbörg is het voor hen mogelijk om te blijven wonen in hun eigen dorp. De nieuwe afdeling is tot stand gekomen na een grote verbouwing.

Nieuws

menu