Samen met

Gemeente Westerwolde: koninklijke onderscheidingen voor Jantina Moorlag-van Dijken uit Ter Apel en Marloes Kooij-Vermeulen uit Wedde

Koninklijke Onderscheiding. Foto: Pixabay

Jantina Moorlag-van Dijken (86 jaar) uit Ter Apel en Marloes Kooij-Vermeulen (73 jaar) uit Wedde hebben een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Ze hebben zich op een bijzondere wijze als vrijwilliger voor de samenleving ingezet en zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees meer over
Kanaalstreek

De versierselen zijn in de raadzaal van het gemeentehuis in Sellingen uitgereikt door burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde.

Jantina Moorlag–van Dijken

Jantina Moorlag–van Dijken zet zich sinds 1960 belangeloos in voor de protestantse gemeente. Eerst in Emmer-Compascuum en vanaf 1998 in Ter Apel, waar ze sinds 2009 ook bestuurslid is van de Protestants Christelijke Ouderen Bond. Ze wordt omschreven als een persoon wiens leven in het teken staat van de hulp aan anderen. Met name de hulp en zorg die ze heeft geboden bij ziekte van haar man en kleinzoon en die ze biedt bij ziekte van haar zoon.

Marloes Kooij–Vermeulen

Marloes Kooij–Vermeulen is vrijwilliger bij het project Droomdekentjes van de Stichting Regenboogboom. Sinds 2000 is ze bij de stichting betrokken als droomdekentjesmaakster voor kinderen die plotseling te maken hebben met een ziekte, een trauma, geweld of een handicap. Van 2004 tot 2010 droeg zij bij aan de verdere groei van het project. Als vrijwilliger van het eerste uur verzamelde ze een groep maaksters om zich heen en met elkaar hebben zij 1200 droomdekens gemaakt voor de kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis Groningen.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Kanaalstreek

Nieuws

Meest gelezen

menu