Harm en Appie Stukje uit Vlagtwedde zijn 60 jaar getrouwd. ‘We zagen elkaar op de kermis in Vriescheloo en er was meteen een klik’

Harm en Appie Stukje uit Vlagtwedde zijn 60 jaar getrouwd. Foto: Paul Abrahams

Burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan Harm en Appie Stukje. De echtelieden uit Vlagtwedde waren woensdag 2 maart 60 jaar getrouwd, maar vanwege ziekte is het feest toen afgelast.
Lees meer over
Westerwolde
Kanaalstreek

Gelukkig had de burgemeester ruimte in zijn agenda om het diamanten echtpaar alsnog te feliciteren met het jubileum.

Harm Stukje is geboren op 11 oktober 1935 in Wollingboermarke, een buurtschap onder de rook van Bourtange. Albertje (Appie) Koolhof is geboren op 1 december 1940 in Bellingwolde.

De vonk slaat over op de kermis in Vriescheloo. Ze lopen elkaar tegen het lijf, ze komen aan de praat en vanaf het eerste moment is er een klik. „Anders hadden we hier niet gezeten”, vertelt Harm. „Ik heb Appie op de fiets naar huis gebracht en toen hebben we een afspraak gemaakt om elkaar weer te ontmoeten.”

Boerenzoon en gezinsverzorgster

Na vier jaar verkering wordt het jawoord gegeven. De huwelijksvoltrekking vindt plaats op 2 maart 1962 in het gemeentehuis in Bellingwolde.

Harm is boerenzoon en Appie werkt in de gezinszorg. Het huwelijksbootje zet koers richting de boerderij aan de Onstwedderweg tussen Vlagtwedde en Smeerling.

De boerderij is enkele jaren na het huwelijk door bliksem verwoest en daarna vervangen door een woning. Harm heeft ook nog een kwart eeuw bij de Avebe in Alteveer, Veendam en Ter Apelkanaal gewerkt.

Het echtpaar heeft twee dochters.

Imker

Harm was jarenlang imker. Hij is altijd buiten aan het werk, want er is namelijk altijd wel iets te doen. De siertuin en de moestuin liggen er dan ook prachtig bij. Elke morgen wordt steevast de sudoku in de krant ingevuld.

Volksdansen

Appie was actief voor de vrouwenbond en was lid van een volksdansvereniging. „De kleding hangt nog in de kast.” Ook heeft ze jarenlang als vrijwilliger de handen uit de mouwen gestoken in de Bolderborg in Vlagtwedde. Vandaag de dag vindt ze het fijn om ‘lekker aan te rommelen in en om het huis’.

Nieuws

Meest gelezen

menu