Je fiets repareren of drie dagen een gevulde broodtrommel. Workshop over armoede in Oost-Groningen

Christiaan Dekker is diaconaal consulent armoedebestrijding bij de PKN. Foto: Paul Abrahams

Op woensdag 27 oktober wordt de workshop ‘Armoede, waar hebben we het over?’ gehouden. Plaats van handeling is Het Trefpunt aan de Dorpstraat 119 (naast de kerk) in Vriescheloo.
Lees meer over
Westerwolde
Oldambt
Pekela
Stadskanaal
Veendam

De bijeenkomst is van 19.15 tot 21.45 uur en de toegang is gratis.

Christiaan Dekkker

„Deze workshop is voor iedereen in Oost-Groningen die op mensen in armoede betrokken is. Van familie tot vrijwilligers en professionals”, vertelt Christiaan Dekker uit Onstwedde. Hij is diaconaal consulent armoedebestrijding bij de PKN. „Wat betekent armoede voor iemands dagelijks leven? Hoe (h)erken je geldzorgen en armoede? Wat kun je voor iemand betekenen hierin?”

Kiezen tussen repareren van een fiets of drie dagen een gevulde broodtrommel? Bestaat dat werkelijk in Nederland? Er zijn toch voldoende voorzieningen voor ieder? En waarom hebben arme mensen eigenlijk wel een grote TV aan de muur? En als je wilt helpen, wat moet je dan wel of niet doen?

Taboe

Annamaria Evers, ervaringsdeskundige bij Sterk uit Armoede, vertelt in de workshop haar persoonlijke verhaal. „Er rust vaak een taboe op om hierover te praten. Daarom willen wij mensen uitnodigen om in gesprek te gaan. Ik vertel open over mijn ervaringen en nodig mensen uit ook open te zijn in wat zij denken.”

„Geldzorgen en armoede verdienen steeds opnieuw onze aandacht in Oost-Groningen”, vult Christiaan Dekker aan. „Daarom bieden Protestantse kerken in de regio deze workshop aan. Voor iedereen die hier meer over wil weten. Kerken werken zo lokaal aan bewustwording, ook die van henzelf. En ze zoeken naar verbinding met ieder die zich inzet tegen armoede.”

Vier workshops in november

In november staan nog vier workshops op het programma: op dinsdag 9 en woensdag 10 november in De Eendracht in Stadskanaal, op woensdag 17 november in Ons Gebouw in Winschoten en op maandag 29 november in De Verbinding in Midwolda.

Aanmelden

U wilt meer informatie? U wilt zich aanmelden? Neem dan contact op met Christiaan Dekker: [email protected] of 06-38772033.

Nieuws

Meest gelezen

menu