Johan en Annie Schnieders uit Ter Apelkanaal zijn 65 jaar getrouwd. ‘We zijn elke avond aan het kaarten’

Johan en Annie Schnieders uit Ter Apelkanaal zijn 65 jaar getrouwd. Foto: Paul Abrahams

Burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan Johan en Annie Schnieders. De echtelieden uit Ter Apelkanaal zijn 65 jaar getrouwd. Het briljanten paar heeft voor de tweede keer een brief gekregen van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.
Lees meer over
Westerwolde
Kanaalstreek

Johan Schnieders is geboren op 20 mei 1932 in buurtschap Klontjebuurt nabij Ter Apelkanaal, Annie Weijnans is geboren op 17 december 1930 in De Horsten bij Musselkanaal.

Dansen in Hotel Boschhuis

De boerenzoon en de boerendochter vinden het fijn om te dansen en tijdens een dansavond in Hotel Boschhuis lopen ze elkaar tegen het lijf. Vanaf het eerste moment is er een klik en na afloop wordt Annie door Johan op de fiets naar huis gebracht.

Na vijf jaar verkering geven ze elkaar het jawoord. Het burgerlijk huwelijk is gesloten op 20 december 1956 in het gemeentehuis in Stadskanaal, het kerkelijk huwelijk is gesloten op 16 mei 1957.

Boerderij

De geliefden gaan wonen op de boerderij van de vader en de moeder van de bruidegom. Zijn ouders verhuizen naar het huis naast de boerderij.

Jaren geleden heeft een zoon de werkzaamheden op de boerderij voortgezet en ook Johan en Annie hebben toen de verhuisdozen uitgepakt in de woning naast de boerderij. Johan komt nog zeer regelmatig een kijkje nemen en stapt soms achter het stuur van een tractor om een handje mee te helpen.

Zoete inval

Johan en Annie hebben 9 kinderen, 18 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. Het derde achterkleinkind wordt binnen enkele weken verwacht. „We hadden veel vrienden en vriendinnen”, vertelt zoon Henk. „Het was bij ons altijd de zoete inval, iedereen was van harte welkom. We hadden dieren en veel ruimte om te spelen. Een mooiere plek kun je bijna niet voorstellen als kind.”

Rijbewijs verlengd

Annie heeft gezongen in het kerkkoor en ze houdt van bloemen. Johan onderhoudt de moestuin en het rijbewijs is onlangs met vijf jaar verlengd. „We doen boodschappen in de buurt, gaan met de auto naar de kerk en maken nog ritjes in de directe omgeving. Daarnaast vinden we het fijn om elke dag te kaarten. Zoals boerenbridge en klaverjassen.”

Nieuws

menu