Johannes Houwen uit Wedde is de Westerwolder van het Jaar. ‘Normaal gesproken ben ik een spraakwaterval, nu kan ik geen woorden vinden. Maar ik ben zo ontzettend trots!’

Johannes Houwen uit Wedde is verkozen tot Westerwolder van het Jaar. Foto: Henk Fischer

Johannes Houwen is verkozen tot de Westerwolder van het Jaar. Dat heeft burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde vanmorgen bekend gemaakt. De inwoner van Wedde sleepte uiteindelijk de meeste punten van de publieksjury en van de vakjury in de wacht. De vier andere finalisten waren Mary Sassen, Jaap Spanninga en Jakob Been uit Ter Apel en Jacob Dijkhoff uit Wedde.
Lees meer over
Westerwolde

De verkiezing Westerwolder van het Jaar is voor de tweede keer gehouden door de redacteuren van de Kanaalstreek Ter Apeler Courant en het Streekblad in samenwerking met de gemeente Westerwolde.

Vanwege de coronacrisis kon de uitreiking niet plaatsvinden tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Westerwolde. Daarom is uitgeweken naar de rooms-katholieke kerk in Ter Apel.

Team Wens Marathon

Johannes Houwen heeft de Team Wens Marathon bedacht, een wandel- en hardloopevenement. De opbrengst - bijna 50.000 euro - is geschonken aan de Stichting Wensambulance Noord-Nederland. De stichting biedt ernstig zieke mensen met een beperkte levensverwachting de mogelijkheid om op geheel eigen wijze afscheid van het leven te kunnen nemen.

Bijzonder kunstwerk

De hoofdprijs - een bijzonder kunstwerk - is aangeboden door Gerth Berndt die in Ter Apel een smederij runt.

„Normaal gesproken ben ik een spraakwaterval, nu kan ik geen woorden vinden. Maar ik ben zo ontzettend trots!”, vertelt Johannes Houwen.

Vijf lichtpunten

Burgemeester Jaap Velema stak de loftrompet over de vijf finalisten van de verkiezing. „We komen uit een lastige periode en we zoeken naar lichtpunten. En vijf lichtpunten zitten hier voor mij.”

Lees het uitgebreide artikel woensdag in de Kanaalstreek Ter Apeler Courant en Streekblad.

Nieuws

menu