Lilian Mulder uit Ter Apelkanaal tilde haar zoon Valentijn (5) altijd zelf - met rolstoel en al - in de auto, maar dat wordt te zwaar. Ze zamelt geld in voor een rolstoelbus

Valentijn (5) heeft het HNRNPU-syndroom en lijdt aan epilepsie. Zijn moeder probeert geld voor een rolstoelbus bij elkaar te krijgen. Eigen foto.

Valentijn, het vijfjarige zoontje van Lilian Mulder uit Ter Apelkanaal, heeft het zeldzame HNRNPU-syndroom en lijdt aan epilepsie. Om mobiel te blijven met haar beide kinderen wil Lilian een rolstoelbus kopen, maar van de kosten daarvan: 37.500 euro, wordt niets vergoed. Dus is Lilian een crowdfundingsactie begonnen.
Lees meer over
Westerwolde
Stadskanaal

Lilian zorgt 24 uur per dag voor Valentijn. Hij kan niet zelf kauwen, lopen of praten. ‘Ik heb Valentijn al die jaren altijd getild, in de rolstoel, uit de rolstoel, in de auto uit de auto, schrijft Lilian. ‘Inmiddels weegt Valentijn 32 kilo en het lukt mij haast niet meer om hem de auto in te tillen.’

Onmisbaar

Een rolstoelbus is nodig om het dagelijks leven door te laten gaan, zegt Lilian. ‘Voor ziekenhuisbezoeken maar ook dagjes uit. Zodat Valentijn erop uit kan en kan genieten van de “normale” dingen in het leven. Eigenlijk is een bus in de toekomst onmisbaar voor alles. ’ Doneren kan hier .

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu