Luisterwandeling Westerwolde: 9 kilometer wandelen door Westerwolde en onderweg meer leren over (de geschiedenis van) dit gebied

Ansichtkaart 'Ol Graitje' (1920/ 1930). Uitgever: W. Hofkamp

Een 9 kilometer lange wandeling door Westerwolde, waarbij wandelaars onderweg kunnen luisteren naar verhalen over het gebied en zijn geschiedenis. Mits zij beschikken over een smartphone. Dát is de Biblionet Groningen en lokale partners ontwikkelde Luisterwandeling Westerwolde.
Lees meer over
Westerwolde

Aan de wandeling is een kaart gekoppeld - tot en met 30 augustus gratis op te halen bij de bibliotheken in Westerwolde, Tourist Info Westerwolde in Sellingen en Kamp Beetse in Sellingerbeetse. Behalve de route en een beschrijving ervan zijn hierop QR-codes afgedrukt, die leiden naar beeldmateriaal uit vervlogen tijden, beschikbaar gesteld door de Groninger Archieven.

Wandelaars kunnen QR-codes scannen met de smartphone om informatie te krijgen over bijvoorbeeld stoomtram ‘Ol Graitje’, de oude boerderijen, de werkverschaffing in de jaren ‘30, de barakken, de Tweede Wereldoorlog en de verandering van een landschap.

De luisterwandeling is ontwikkeld door Biblionet Groningen, Historische Vereniging Westerwolde, Stichting Wandelen in Westerwolde en de Groninger Archieven.

Nieuws

menu