Marie Bruggers uit Farmsum doet in Sellingen voor de vijftigste keer mee aan een zwemvierdaagse. 'Ik heb alle medailles in een speciale map bewaard'

Na de huldiging met elkaar op de foto aan de rand van het zwembad De Barkhoorn in Sellingen. Foto: Paul Abrahams

Vrolijke gezichten en cake bij de koffie in zwembad De Barkhoorn in Sellingen. Daar zijn vanmorgen enkele deelnemers aan de jaarlijkse zwemvierdaagse in het zonnetje gezet door wethouder Wietze Potze van de gemeente Westerwolde.

Noor Begeman (7) uit Vlagtwedde en Ruben Habing (6) uit Sellingen kregen een cadeau en een bos bloemen, omdat ze dit jaar de jongste deelnemers zijn. Zowel het meisje als de jongen hebben voor de eerste keer meegedaan aan het zwemevenement.

Ook Tjarko Bruggers (84) uit Farmsum en Maria Wilkens (79) uit Jipsingboertange gingen met een attentie en bloemen naar huis. Ze zijn namelijk de oudste mannelijke en de oudste vrouwelijke deelnemer. Achter hun naam staan respectievelijk 38 en 29 streepjes.

Vijftig keer op de lijst

„Ik heb nooit zwemles gehad, we moesten het vroeger zelf maar leren”, verklapt Tjarko die in de periode april tot oktober op de nabijgelegen camping in een stacaravan verblijft. Al een halve eeuw, samen met zijn 78-jarige echtgenote Marie. Ook Marie werd nog even in de schijnwerpers geplaatst door de wethouder, want ze heeft zich voor de vijftigste keer ingeschreven voor de zwemvierdaagse. „In Delfzijl en in Sellingen”, benadrukt de jubilaris. „Maar ik heb wel alle medailles keurig bewaard in een speciale map.”

Belofte maakt schuld

Vanwege de coronacrisis is de zwemvierdaagse in Sellingen vorig jaar afgelast. „Eigenlijk zou mevrouw Bruggers toen worden gehuldigd”, vertelt Wietze Potze desgevraagd. „Ik heb toen gezegd: dan kom ik in 2021 even langs. Belofte maakt schuld.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerwolde
menu