Natuurliefhebbers opgelet. Wie wil met een gids wil kuieren door het beekdal van de Ruiten Aa kan meedoen aan wandeling van het waterschap

De Ruiten Aa kronkelt zich weer lieflijk door Renneborg. Foto: Huisman Media

In De Week van Ons Water organiseert Waterschap Hunze en Aa’s wandelingen onder leiding van een aquatisch ecoloog door het beekdal van de Ruiten Aa. Het waterschap heeft daar een aantal vistrappen gerealiseerd. De gids neemt de wandelaars op 30 oktober mee door de natuur van het gebied en vertelt over het waterbeheer in het beekdal.
Lees meer over
Westerwolde

Ook is er in theetuin van MoeNieks in Vlagtwedde, waarvandaan de wandelingen beginnen, een muskusrattenvanger aanwezig om over zijn werk te vertellen. Op de route zal een hydrobioloog bovendien uitleg geven over macrofaunaonderzoek. De wandelaars kunnen dan met eigen ogen zien welke dieren er allemaal leven in het water van de Ruiten Aa en wat dat zegt over de waterkwaliteit in het gebied.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu