Natuurliefhebbers opgelet. Wie wil met een gids wil kuieren door het beekdal van de Ruiten Aa kan meedoen aan wandeling van het waterschap

De Ruiten Aa kronkelt zich weer lieflijk door Renneborg. Foto: Huisman Media

In De Week van Ons Water organiseert Waterschap Hunze en Aa’s wandelingen onder leiding van een aquatisch ecoloog door het beekdal van de Ruiten Aa. Het waterschap heeft daar een aantal vistrappen gerealiseerd. De gids neemt de wandelaars op 30 oktober mee door de natuur van het gebied en vertelt over het waterbeheer in het beekdal.
Lees meer over
Westerwolde

Ook is er in theetuin van MoeNieks in Vlagtwedde, waarvandaan de wandelingen beginnen, een muskusrattenvanger aanwezig om over zijn werk te vertellen. Op de route zal een hydrobioloog bovendien uitleg geven over macrofaunaonderzoek. De wandelaars kunnen dan met eigen ogen zien welke dieren er allemaal leven in het water van de Ruiten Aa en wat dat zegt over de waterkwaliteit in het gebied.

Ook voor de kinderen zijn er leuke activiteiten: zij kunnen zelf ‘bloembommen’ maken, dat zijn ronde pakketjes met zaden. De kinderen mogen deze meenemen naar huis en ergens laten ‘ontploffen’ om op die plek voor kleurige bloemen te zorgen.

Lopen voor het goede doel

Op dezelfde dag zijn er ook tientallen wandelaars die een lus lopen van zes of negen kilometer vanuit de theetuin rondom het Westerwoldepad. Zij doen dit om geld in te zamelen voor Pink Ribbon, dat borstkankeronderzoek financiert. Elders in de regio is dan ook een estafette gaande van wandelaars die samen het honderd kilometer lange Westerwoldepad lopen. Zij zijn die dag dan in alle vroegte al vertrokken vanuit de theetuin in Vlagtwedde.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu