Op zondag 19 juni wordt in Ter Apel weer een triathlon gehouden. 'Dit is zo’n mooi evenement, dat moet gewoon doorgaan'

Ronald Hut, Titia Deuling en Jan Kuper van de Stichting Triathlon TerApel. Foto: Paul Abrahams  

In de agenda van Ronald Hut, Jan Kuper en Titia Deuling staat de datum zondag 19 juni rood omcirkeld. Dan wordt de triathlon in Ter Apel gehouden. „We hebben er veel zin in”, vertellen de drie bestuursleden van de Stichting Triathlon Ter Apel enthousiast.
Lees meer over
Westerwolde
Kanaalstreek

„Vanwege de coronacrisis zijn de twee laatste edities afgelast, maar gelukkig gaat het sportfestijn dit jaar wel door. Links en rechts zie je dat veel organisatiecomités van sportevenementen de handdoek in de ring hebben gegooid. Vrijwilligers zijn afgehaakt, er is te weinig belangstelling van sporters om mee te doen.

Tientallen vrijwilligers

Wij hebben nooit overwogen om de stekker eruit te trekken. Dit is namelijk zo’n mooi evenement, dat moet gewoon doorgaan. We kunnen nog steeds een beroep doen op vele tientallen vrijwilligers die bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken om de triathlon in goede banen te leiden. En wat betreft het aantal deelnemers: eerlijk gezegd mag het aantal namen op de startlijst mag wel wat langer zijn, maar de inschrijving komt langzaam maar zeker op gang. Het is nu niet te voorspellen hoeveel deelnemers uiteindelijk in actie komen.”

Vier onderdelen

Naast een aangepaste triathlon voor kinderen, telt het programma nog drie onderdelen. De 1/16de triathlon met 250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2500 meter hardlopen, de 1/8ste triathlon met 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen en tenslotte de 1/4de triathlon met 1000 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen.

Meedoen kan individueel, maar desgewenst ook in estafettevorm.

Het onderdeel zwemmen vindt plaats in het Moekesgat en de fietsers rijden over de Sellingerstraat, die enkele uren wordt afgezet voor het verkeer.

Nieuws

menu