Provincie Groningen steunt centrumplan Ter Apel met subsidie

Foto: Shutterstock

De gemeente Westerwolde krijgt 16.450 euro subsidie van de provincie Groningen voor de ontwikkeling van het centrumplan Ter Apel. De gemeente hoopt met dit plan de sleutel in handen te hebben voor een sterk en vitaal winkelcentrum
Lees meer over
Westerwolde

De gemeente stelt het centrumplan Ter Apel samen met winkeliers, vastgoedeigenaren en inwoners op. Het plan schetst een koers naar een toekomstbestendige inrichting van het winkelcentrum en geeft ruimte aan initiatieven vanuit de markt.

Beleving en inrichting centrum kunnen beter

‘Het centrum van Ter Apel staat er over het algemeen goed voor, maar onderzoeken tonen ook aan dat de beleving en inrichting van het centrum veel beter kunnen’, stelt wethouder Bart Huizing in een persbericht.

‘Inwoners, ondernemers en ontwikkelaars komen de laatste tijd steeds vaker met initiatieven en goede ideeën om het centrum te verbeteren. Ik vind het heel mooi om te zien dat deze mensen actief met ons mee willen denken en zich medeverantwoordelijk voelen voor het succes van Ter Apel. We willen de initiatieven graag faciliteren en de dynamiek benutten om het centrum als geheel te verbeteren.’

Breed gedragen detailhandelsvisie

Westerwolde kreeg al een provinciale bijdrage voor de ontwikkeling van een breed gedragen detailhandelsvisie. De volgende stap is met alle betrokkenen te komen tot een toekomstbestendig centrum van Ter Apel.

De bijdrage van de provincie komt uit de subsidieregeling Retailagenda provincie Groningen , waarmee de provincie Groningen gemeenten ondersteunt bij de ontwikkeling van winkelgebieden.

Nieuws

Meest gelezen

menu