Rockband Høksons uit Ter Apel brengt met nieuwe single een ode aan de feesttent. 'Een Veenkoloniale hymne'

Høksons stapt uit het hokje van de boerenrock. Høksons

De Veenkoloniale rockband Høksons brengt vrijdag 22 april hun eerste single in twee jaar tijd uit. Met In de Feesttent brengen Veenkoloniale rockers een ode aan de feesttent.
Lees meer over
Westerwolde
Muziek

Frontman Gert Huls, gitarist Dirk de Jong, bassist Frank Nieland en drummer Jochem Scholte laten er geen onduidelijkheid over bestaan. Als het aan hen ligt staat er binnen de kortste keren weer in een weiland aan de rand van elk zichzelf respecterend dorp weer zo’n grote witte tent, waar de plaatselijke jeugd er in één weekend een maandloon aan munten doorjaagt.

Veenkoloniale hymne

Het verlangen naar live rock-‘n-roll op een houten podium achter wapperende tentdoeken is groot, zo stelt de groep.

‘In de Feesttent klinkt als de eerste echte Veenkoloniale hymne, die iedereen kan meebrullen. Zelfs als afsluiter van een enorm gezellige avond. In de feesttent, natuurlijk. Honderd bier en meelallen met de coverband die liedjes speelt die iedereen kent.’

Eén van de eerste plaatsen waar het nummer live gespeeld wordt, is overigens geen feesttent: het openluchtpodium van Fox in het centrum van Stadskanaal, waar de Høksons op Koningsdag (27 april) vanaf 14.00 uur live optreden.

Nieuws

menu