Schenking voor Museum Klooster Ter Apel: 350 boeken over middeleeuwen uit collectie Paulina de Nijs

Foto: Eigen foto

Museum Klooster Ter Apel heeft ruim 350 boeken en naslagwerken over onder meer de middeleeuwen en middeleeuwse leefgewoonten, kloosters, religie en religieuze kunst gekregen.
Lees meer over
Westerwolde

Deze gespecialiseerde collectie is opgebouwd door de in 2018 overleden Paulina de Nijs uit Groningen, oud-directeur van GRID Grafisch Museum Groningen en oprichter van Stichting PRINT. De Nijs stelde jarenlang historische en religieuze exposities samen voor Museum Klooster Ter Apel. Ook was zij initiatiefnemer van de drie boeken die Museum Klooster Ter Apel maakte over de middeleeuwse kloostergeschiedenis van de Nederlanden.

Volgens directeur Margriet van Klinken passen de geschonken perfect in de collectie van van Museum Klooster Ter Apel. Ze stelt dat de bibliotheek van het museum steeds meer een kenniscentrum wordt voor religie, religieuze kunst en middeleeuwen. ,,We streven er naar om alle titels van de boeken, tijdschriften, artikelen, et cetera online te presenteren, zodat ook geïnteresseerden de publicaties kunnen raadplegen. Tot op heden maken alleen museummedewerkers gebruik van de bibliotheek.”

Nieuws

menu