Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid bezoekt PI Ter Apel

Vestigingsdirecteur Laurens Huizenga van PI Ter Apel (links) en staatssecretaris Eric van der Burg. Foto: Eigen foto

Staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie en Veiligheid heeft woensdagmiddag 23 februari een werkbezoek afgelegd aan de penitentiaire inrichting (PI) Ter Apel.
Lees meer over
Westerwolde

De PI Ter Apel is de enige gevangenis in Nederland die uitsluitend is bedoeld voor Vreemdelingen in de Strafrechtketen (VRIS). Dit zijn personen die niet de Nederlandse nationaliteit hebben en die in ons land een misdrijf hebben gepleegd of hiervan verdacht worden. Omdat ze geen verblijfsvergunning (meer) hebben, moeten ze na het uitzitten van hun straf terugkeren naar het land van herkomst of de verantwoordelijke lidstaat.

De staatssecretaris werd in Ter Apel ontvangen door een afvaardiging van de directie van de PI en de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V). Ook sprak hij met enkele medewerkers en een gedetineerde.

,,Het was een waardevol werkbezoek. Goed om met eigen ogen te zien hoe wij werken met deze bijzondere doelgroep”, liet hij na afloop optekenen. ,,Wat vooral opvalt is de enorme betrokkenheid van de medewerkers, om maatwerk te leveren voor de betrokkenen en iets goeds te doen voor ons land.”

In PI Ter Apel verblijven op dit moment bijna 400 gedetineerden, afkomstig uit ongeveer zestig verschillende landen. Er werken ruim 300 mensen. Circa dertig van hen werken bij de Dienst Terugkeer en Vertrek

Nieuws

Meest gelezen

menu