Team Sassen gaat drie dagen knallen voor KiKa. Mary en Harm Sassen verkopen conica’s in Jumbo Ter Apel. ‘We hebben 750 stuks besteld’

Harm en Mary Sassen tonen de conica’s. Links Monique van Zijl van Jumbo Ter Apel. Foto: Paul Abrahams 

Het aftellen is begonnen voor Mary en Harm Sassen. Het echtpaar uit Ter Apel gaat donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 december zogeheten conica’s verkopen. Een conica is een populaire dwerg conifeer die prima geschikt is als kleine kerstboom.
Lees meer over
Westerwolde
Emmen
Stadskanaal

Monique van Zijl van Jumbo Ter Apel heeft ruimte in haar supermarkt aangeboden waar de boompjes aan de man kunnen worden gebracht. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij.

Twaalf karren met in totaal 750 conica’s

„Bij Groencentrum John Kuipers in De Lutte hebben we 750 conica’s besteld”, vertelt Mary. Zij heeft eerder dit jaar de loodzware KiKa marathon in Petra in Jordanië gelopen om geld in te zamelen voor het goede doel. „Het bedrijf heeft ons flink gematst met de prijs. Harm is vrachtwagenchauffeur bij Transpa in Emmen en hij gaat de twaalf karren woensdag ophalen. De vrachtwagen wordt vervolgens vlakbij de Jumbo geparkeerd, zodat de karren snel heen (vol) en weer terug (leeg) kunnen worden gereden.”

Exemplaar kost 10 euro

De echtelieden staan werkelijk te popelen om de boompjes volgende week donderdag, vrijdag en zaterdag te verkopen. „Een exemplaar kost 10 euro. Het is uiteindelijk de bedoeling dat alle twaalf karren weer leeg naar De Lutte worden teruggebracht. Wij denken dat het gaat lukken. Hoe meer conica’s worden verkocht, hoe hoger het bedrag voor KiKa.”

Kleurplatenwedstrijd

Naast de verkoop van de conica’s wordt ook een kleurplatenwedstrijd gehouden. De kleurplaten zijn verspreid onder de scholen in Ter Apel en ze zijn desgewenst ook af te halen bij de verkoopstand van Team Sassen in de supermarkt. De prijzen voor de kleurplatenwedstrijd zijn aangeboden door Monique van Zijl.

Nieuws

Meest gelezen

menu