Terecht dat een restaurant je laat betalen wanneer je niet komt opdagen | stelling van de week Westerwolde

Uit eten. Foto: Pixabay

Restaurants kampen nog weleens met gasten die niet komen opdagen na een reservering. Deze ‘no-shows’ gaan ten koste van hun omzet, daarom sturen sommige horecaondernemers gasten die niet komen opdagen een rekening.
Lees meer over
Westerwolde

Volgens onderzoek van Koninklijke Horeca Nederland maakt ruim 60 procent van haar leden eenmaal in de maand mee dat een reservering niet komt opdagen, 30 procent eenmaal per week.

No-shows

Het percentage van deze in vaktermen genoemde ‘no-shows’ in restaurants blijft stijgen. Het is een doorn in het oog van de horecaondernemers, het gaat immers ten koste van hun omzet. Daarom brengen sommige restaurants gasten die niet komen opdagen een bepaald bedrag in rekening.


Stelling van de week: Terecht dat een restaurant je laat betalen wanneer je niet komt opdagen. Mee eens?

Nieuws

menu