Tijdelijke milieustraat op voormalige NAM-locatie in Ter Apel

Foto: Shutterstock

Inwoners van de gemeente Westerwolde kunnen vanaf 1 januari 2021 met hun grofvuil op de voormalige NAM-locatie aan de Nulweg in Ter Apel terecht. Burgemeester en wethouders hebben besloten hier een tijdelijke milieustraat in te richten. Deze komt in plaats van de huidige milieustraat aan de Heembadweg.
Lees meer over
Westerwolde

De gemeente Westerwolde heeft op dit moment op twee locaties een milieustraat: aan de Industrieweg in Vriescheloo en aan de Heembadweg in Ter Apel. De locatie in Vriescheloo is in eigendom van de gemeente, de locatie aan de Heembadweg wordt gehuurd van Renewi.

Huurcontract loopt af

Omdat het huurcontract met Renewi 31 december van dit jaar afloopt en de milieustraat aan de Heembadweg te klein is om, naast het grofvuil, de containers van het inzamelvoertuig op te slaan, moest een andere locatie worden gevonden. Die hebben B en W gevonden in de NAM-locatie aan de Nulweg.

Omgevingsvergunning nodig

Voordat begonnen kan worden met de realisatie van de tijdelijke milieustraat aan de Nulweg is een omgevingsvergunning nodig. De procedure hiervoor wordt nu gestart

De komende jaren beraadt de gemeente zich op eventuele nieuwbouw van een permanente milieustraat in Ter Apel.

Nieuws

Meest gelezen

menu