Tipisch Ter Apel nieuwe aanwinst voor camping Moekesgat. 'Zonder reclame stromen de reserveringen al binnen'

Ronald Hut voor de tipi activiteitentent op zijn camping Moekesgat in Ter Apel. Foto: Paul Abrahams

De laatste puntjes worden op de i gezet en het aftellen is begonnen. Op donderdag 26 mei wordt ‘Tipisch Ter Apel’ officieel in gebruik genomen door wethouder Giny Luth van de gemeente Westerwolde.
Lees meer over
Westerwolde
Kanaalstreek

Tipisch Ter Apel is de nieuwe aanwinst van camping Moekesgat, die sinds enkele jaren met succes wordt gerund door de enthousiaste duizendpoot Ronald Hut samen met zijn Mariëtta. Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan.

„In de afgelopen weken zijn vier prachtige tipi slaaptenten geplaatst met plek voor in totaal 40 personen en een tipi tent met 72 zitplaatsen waar uiteenlopende activiteiten kunnen plaatsvinden. Van een ontbijt tot een bingo en veel meer”, vertelt Ronald die het project heeft kunnen realiseren mede dankzij een subsidie van LEADER. „De bezoekers kunnen als extra service terecht in een eigen sanitair gebouw en het terrein is ‘s avonds feeëriek verlicht.”

Arrangementen op maat samenstellen

De super trotse Ronald heeft nog nauwelijks reclame gemaakt voor Tipisch Ter Apel, maar toch stromen de reserveringen al binnen. „Vooralsnog van scholen uit de regio, van Groningen tot Emmen. Maar ook bijvoorbeeld families, sportverenigingen, vriendengroepen en bruiloftsgasten kunnen gebruik maken van de voorzieningen. We krijgen binnenkort ook een groep motorrijders over de vloer. Leuk toch? Dat zorgt voor reuring. We kunnen arrangementen op maat samenstellen. In overleg is (bijna) alles mogelijk.”

Op de kaart zetten

Met Tipisch Ter Apel blijft Ronald aan de weg timmeren om zijn prachtig gelegen camping en het dorp Ter Apel op een positieve manier op de kaart te zetten. „Er is al veel verbeterd in de afgelopen jaren, er is flink geïnvesteerd. En met Tipisch Ter Apel heb ik een voorziening in huis, die niemand anders heeft. En plannen zijn er nog voldoende. Zo wil ik ook nog te zijner tijd een natuurcamping op het eiland realiseren. Daarmee wordt weer een nieuwe doelgroep aangeboord, waarmee het toerisme in de gemeente wordt gestimuleerd.”

April tot oktober

De tipi slaaptenten en de tipi activiteitentent zijn alleen te reserveren in de periode april tot oktober. Daarna worden de luxueuze, kostbare tenten afgebroken en tijdelijk droog opgeslagen.

Nieuws

menu