Voorzitter Gerlinde Meendering van Stichting Hertenkamp Vriescheloo verrast door succesvolle doneeractie: 'Dat zoveel mensen begaan zijn met het hertenkamp is mooi om te zien'

Gerlinde Meendering is al van jongs af dol op dieren. Op 10-jarige leeftijd kocht ze van haar zakgeld een geit van de buren. 'Daar waren m'n ouders niet zo blij mee'. Foto: Stichting Hertenkamp Vriescheloo

Het streefbedrag was 3000 euro, maar met nog een paar uren te gaan staat de teller al op bijna 7300 euro. „Ik ben ontzettend verrast, ongelooflijk”, zegt Gerlinde Meendering, voorzitter van Stichting Hertenkamp Vriescheloo. „Dat zoveel mensen begaan zijn met het hertenkamp is mooi om te zien.”
Lees meer over
Westerwolde

Meendering nam, samen met een aantal omwonenden, bijna drie maanden geleden het beheer van het hertenkamp over van de gemeente Westerwolde. Via samenvoordebuurt.nl startte de stichting, in samenwerking met de RegioBank in Bellingwolde, een crowdfunding. Doel was om het hertenkamp nieuw leven in te blazen en om de leefbaarheid in de gemeente te bevorderen.

De stichting wil onder andere meer dieren in het kamp. Te denken valt aan schapen, eenden en ganzen. Daarvoor is extra schuilgelegenheid nodig, zodat de dieren droog en warm kunnen liggen. Verder is het de bedoeling dat de bestaande stal wordt geschilderd, en dat er een fontein in de vijver komt.

Voederautomaat

De aanschaf van een voederautomaat kan inmiddels van het lijstje worden gehaald, met dan aan Makelaardij Visser & Regiobank in Bellingwolde, die een voederautomaat aan de stichting hebben gedoneerd. Bezoekers kunnen hier brokjes uit halen en aan de dieren voeren

Door het uitbreiden van de faciliteiten wil Stichting Hertenkamp Vriescheloo de inwoners van de gemeente Westerwolde stimuleren om vaker een bezoekje te brengen aan het hertenkamp. In de nabije toekomst zal met het (extra) geld een picknicktafel worden aangeschaft, de speeltoestellen voor de kinderen en de klimattributen voor de geiten worden opgeknapt. Ook komt er een tweede ruif, en worden er borden geplaatst met informatie over de dieren.

Op dit moment heeft de stichting zeven vrijwilligers, die iedere dag een kijkje nemen en de dieren verzorgen.

Praktijkgericht onderwijs

Hoewel nog niets in kannen en kruiken is het in de (nabije) toekomst de bedoeling dat er praktijkgericht onderwijs wordt gegeven in het hertenkamp. „Daarvoor zal contact worden gezocht met de basisscholen. Hoe de concrete invulling zal zijn, weet ik niet”, zegt Meendering, die overigens vlakbij het hertenkamp is opgegroeid. „Klopt, als kind was ik er al regelmatig te vinden. Het hertenkamp is er al jaren. Ik ben 46 jaar. Er is nog een foto van mijn zus, die een jaar ouder is dan ik, in de kinderwagen bij de hertjes.”

Meendering is al van jongs af aan begaan met dieren. „Zoals velen weten heb ik negen ezels, die bij mijn ouders in Vriescheloo staan, en waarmee wandelingen kunnen worden gemaakt. Verder heb ik drie honden.”

En verder: „Je kunt wel zeggen dat ik altijd al gek op dieren ben geweest. Als tienjarige kocht ik bijvoorbeeld van mijn zakgeld een geitje van de buren. Daar waren mijn ouders destijds niet zo blij mee, ha, ha.”

Nieuws

Meest gelezen

menu