Westerwolde Concert vindt weer plaats in Vesting Bourtange (Datum geprikt en de eerste artiesten vastgelegd)

Het eerste Westerwolde Concert in Vesting Bourtange lokte circa 400 bezoekers. Foto: Huisman Media

Het Westerwolde Concert vindt op zaterdag 9 juli wederom plaats in Vesting Bourtange. Op de eerste editie kwamen rond de vierhonderd muziekliefhebbers af.
Lees meer over
Westerwolde

Niet alleen de datum is geprikt, ook de eerste artiesten zijn bekend: musicalacteur en zanger Tony Neef, en de Groninger troubadour Jan Henk de Groot. Thema is ‘musical’. De artiesten worden begeleid door een veelkoppige band onder leiding van Marco Kever.

Het Westerwolde Concert kende haar oorsprong aan de oever van het Ruiten Aa-kanaal in Vlagtwedde, maar deze locatie is niet meer heilig, zo liet geestelijk vader van het evenement, zanger Klaas Spekken, vorig jaar september al weten. Aan het Ruiten Aa-kanaal is slechts beperkt plek, en ontbreekt dus de mogelijkheid om groter te groeien.

Prinsengrachtconcert

De in Vlagtwedde woonachtige streektaalzanger bedacht het Westerwolde Concert om zo Oost-Groningen een elk jaar terugkerende eigen versie van het beroemde Prinsengrachtconcert in Amsterdam te geven.

Vanwege de toen ook al geldende coronabeperkingen werd vorig jaar uitgeweken naar Vesting Bourtange, waar naast Klaas Spekken werd opgetreden door Thonie Romain, Jolien Folkerts, Leona Philippo, Josien Bakker en Christopher Held.

De kaarten voor de tweede editie van het Westerwolde Concert gaan binnenkort in de verkoop.

Nieuws

menu