Wie wordt de tweede Westerwolder van het jaar? Aanmelden kandidaten kan tot en met woensdag 8 december. Wie neemt het stokje over van Hans Berg uit Wedde?

Wie neemt het stokje over van Hans Berg uit Wedde. Foto: Hielke Bosch

De redacteuren van de Kanaalstreek Ter Apeler Courant en het Streekblad houden voor de tweede keer samen met de gemeente Westerwolde de verkiezing van de Westerwolder van het jaar. Wie neemt het stokje over van Hans Berg? De man achter het zorgproject Wedde Dat ‘t Lukt.
Lees meer over
Westerwolde
Stadskanaal

Lezers van deze krant kunnen tot en met woensdag 8 december kandidaten aandragen voor de verkiezing van de Westerwolder van het jaar. De kandidaten hebben ‘een puike prestatie geleverd of ze hebben de gemeente nadrukkelijk op de kaart gezet’. Een absolute voorwaarde is dat de aangemelde mannen en vrouwen in de gemeente Westerwolde wonen.

De Westerwolder van het jaar is een persoon, geen vereniging of stichting.

Jury nomineert vijf finalisten

Vervolgens komt de jury onder leiding van voorzitter Harm Jan Pleiter uit Vlagtwedde bij elkaar om de kandidaten te beoordelen. Uiteindelijk worden vijf personen genomineerd voor de finale. De lezers kunnen vervolgens tot eind december stemmen. Ook de juryleden gaan een stem uitbrengen tijdens de tweede jurybijeenkomst. De uitslag van de vakjury en de uitslag van de publieksjury bepalen de winnaar.

Notaris

Notaris Bep Bergman is van de partij om een oogje in het zeil te houden. Na afloop schrijft ze onder meer een zogeheten notariële proces-verbaal akte.

Burgemeester Jaap Velema

De winnaar van de verkiezing Westerwolder van het jaar wordt in januari bekend gemaakt door burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde.

Kandidaten kunnen via de mail streekblad@mediahuisnoord.nl of kanaalstreek@mediahuisnoord.nl worden aangemeld.

Meer informatie

U wilt meer informatie? Neem dan contact op met (eind)redacteur Paul Abrahams van de Kanaalstreek Ter Apeler Courant: 06-25147406.

Nieuws

menu