Komt het badhotel na 80 jaar terug in Midsland aan Zee? Herbouw hotel ligt gevoelig op Terschelling

Het lijkt er steeds meer op dat het badhotel in Midsland aan Zee zo’n tachtig jaar na sloop door de Duitse bezetters herrijst. De gemeenteraad van Terschelling staat positief tegenover het plan, sinds de initiatiefnemers Iemke Rijf en Theo Vlaskamp de bouwhoogte hebben laten verlagen van 12,5 naar 10,35 meter boven peil.

Het fundament (rechts) van het in de Tweede Wereldoorlog afgebroken badhotel Midsland aan Zee, zoals het er sinds 1943 bij ligt.

Het fundament (rechts) van het in de Tweede Wereldoorlog afgebroken badhotel Midsland aan Zee, zoals het er sinds 1943 bij ligt. FOTO LC

Lees meer over
Wadden

Vrijwel alle raadsleden zijn enthousiast en vinden dat de aantasting van het uitzicht beperkt genoeg blijft, zo bleek eerder deze maand bij een commissievergadering. Donderdag stemmen de gemeenteraadsleden normaliter in met een kleine aanpassing van het bestemmingsplan. Daarmee is start van de herbouw nog niet een feit. Het staat al vrijwel vast dat er bezwaren komen. ,,We juichen niet te vroeg. De vergunning moet eerst onherroepelijk zijn”, reageert Vlaskamp.

Nieuws

menu