Celine Agema en Carolien Vegter willen met Oranje Nassau uit Groningen werken aan promotie

Celine Agema (l) en Carlien Vegter hebben met de nieuwe trainer de ambitie om met hoofdklasser Oranje Nassau hogerop te komen. Foto: Jan Kanning

Celine Agema (23) en Carolien Vegter (19) spelen voor het eerst samen bij Oranje Nassau, maar dat belet niet dat de ambities sterk overeenkomen. Beide talentvolle vrouwen – met een verleden bij eredivisieclub SC Heerenveen – azen met de club uit de Groningse wijk Coendersborg op promotie, niks meer, maar vooral niks minder.

Vegter is nieuw bij Oranje Nassau. Ze komt over van Heerenveense Boys, maar speelde daarvoor twee jaar bij SC Heerenveen en rook aan het eerste team. Vegter is opgegroeid bij het Winschoter WVV: ,,Ik speelde altijd met jongens, van de F-jes tot mijn 15e, toen ik naar Friesland ging. Ik ga nu studeren in Groningen (HBO Verpleegkunde) en wil het plezier terugvinden in de voetbalsport. Door familieomstandigheden ben ik dat wat verloren. Ik beschouw het avontuur bij Heerenveen niet als een mislukking. Ik zou het best nog eens aandurven. Oranje Nassau heeft een goed en gezellig team en we gaan ons richten op de sprong naar de topcompetitie.”

Gerard Molenaars nieuwe trainer ON