Danny Buijs rekent nog op aantal versterkingen bij FC Groningen

Danny Buijs. Foto: ANP SPORT / Ronald Bonestroo

De jonge garde van FC Groningen doet het prima in de voorbereiding, toch rekent Danny Buijs nog op twee, drie aanvullingen voor zijn selectie.

De wedstrijd tegen NEC (3-3) op het fraaie sportcomplex van Rolde was besloten, maar degenen die wel aanwezig waren zagen dat de jonge garde van FC Groningen wederom liet zien over veel talent te beschikken. Trainer Danny Buijs: ,,We zien al langer dat we over jeugdige spelers met veel potentie en talent beschikken. Maar het heeft nog wel enige tijd nodig voordat die jonge gasten echt klaar zijn voor de eredivisie en de subtop daarvan.Want daar willen als club toch naartoe.’’

In het jonge elftal van FC Groningen maakte doelman Nigel Bertrams zijn debuut. De eerste helft was duidelijk voor de Trots van het Noorden, dat de tegenstander uit Nijmegen succesvol onder druk zette. Op aangeven van Mo El Kharbachi maakte Nicklas Strunck er met een mooie volley al vroeg 1-0 van. Niet veel later stond het al 2-0 na een treffer van de alerte Remco Balk. Na de 2-1 van Thomas Beekman scoorde Balk zijn tweede, ditmaal na een prachtige aanval via Kian Slor en Thomas Poll over de linkerflank.

Evenwicht

Na de pauze was de wedstrijd in evenwicht. Remco Balk had een derde treffer op zijn schoen, maar draalde iets te lang. Ook waren de Groningers twee keer dicht bij een strafschop. Halverwege het tweede bedrijf schoot Elayis Tavsan namens NEC de 3-2 binnen en in de slotfase kwam de club uit de eerste divisie via een vrije trap van Syb van Ottele langszij: 3-3.

Buijs ging na afloop nog in op het vertrek van Amir Absalem, die tekende bij Roda JC, alsmede de blessure van Gabriël Gudmundsson. ,,Gabriël is als gevolg van de blessure die hij tegen Werder Bremen opliep de komende tijd niet inzetbaar. Hij haalt het begin van de competitie volgende week niet. We hebben in Bart van Hintum een linker centrale verdediger die ook linksback kan spelen en in Thomas Poll een veelbelovende jongen voor die positie. Maar hij komt terug van een vervelende blessure. Dus zoeken we behalve een spits ook nog naar een aanvulling in de verdediging. De transfermarkt is nog tot 1 oktober open. Er kan nog allerlei beweging komen, ook met spelers die vertrekken. Dan zouden we nog twee tot drie spelers willen toevoegen aan de selectie.’’

Morgenmiddag om 14.30 uur speelt FC Groningen de laatste oefenwedstrijd in het eigen stadion tegen Arminia Bielefeld. De Duitse club kan dit seizoen beschikken over Ritsu Doan. De Japanner werd in 2019 door FC Groningen aan PSV verkocht, maar brak niet door en ook voor dit jaar was er ook weinig perspectief.

Nieuws

Meest gelezen

menu