Derde flitsbezorger voor Groningen: Getir belooft 'koopjes' en gratis bezorgen vanaf 20 euro

Groningen, hoe verdienen flitsbezorgers geld, terwijl ze voor een schijntje leveren? Op de foto een bezorger van bezorgdienst FLINK Foto: Corné Sparidaens

Groningen is binnenkort weer een flitsbezorger rijker. Getir opent een ‘dark store’ in Paddepoel, een magazijn van waaruit ze boodschappen bezorgen.

In de stad zijn Gorillas en Flink al actief. Nieuwkomer Getir begon ooit in Turkije. Bij alle diensten kan de luie, drukke of minder mobiele consument via een app op de telefoon boodschappen bestellen die binnen 10 minuten – althans, dat beweren ze -, door een fietskoerier worden bezorgd. Dat doen ze door op gekleurde elektrische fietsjes door de stad te rijden

.

Getir zoekt personeel

Wanneer Getir precies losgaat in Stad, is nog niet bekend. Maar op de posters die ze op de ramen van hun pand in Paddepoel hebben geplakt, valt te lezen dat ze in elk geval alvast personeel zoeken, in de vorm van ‘store assistants’ en ‘riders’. Wat voegt de nieuwe flitsbezorger toe aan het aanbod in de stad?

Allereerst: hoe zit het met de bezorgkosten? Een groot voordeel van Gorillas is in elk geval dat de dienst geen minimum bestelbedrag hanteert. Ben je de kokosmelk voor je curry’tje vergeten, en heb je écht geen zin meer om naar de supermarkt te fietsen, dan moet je bij Gorillas wezen, voor een toeslag overigens. Bij Flink moet je voor minimaal 5 euro bestellen, en bij Getir, de nieuwe speler hier in Stad, is dat minimum bestelbedrag zelfs 10 euro. Getir is daarentegen ook de goedkoopste, als we snellesupers.nl mogen geloven.

Getir blijft - net als Flink - tot middennacht bezorgen, Gorillas stopt een uur eerder. Alle drie de flitsbezorgers openen de deuren om 8 uur in de morgen.


Koopjes bij Getir

Wat betreft het assortiment zijn er op het eerste gezicht geen heel grote verschillen. Flink verkoopt veel biologische en lokale producten, zoals brood van de stadsbakkerij. Gorillas verkoopt sinds kort ook producten van Jumbo, die de handen ineen hebben geslagen. En Getir belooft dagelijks veel producten met korting aan hun assortiment toe te voegen. Omdat wij Nederlanders zo van koopjes houden, schrijven ze op hun site.

De bezorgkosten bij de drie bezorgservices bedragen 1,80 euro. Een voordeel van Getir: zij bezorgen gratis bij bestellingen vanaf 20 euro.

Verzet

Of de komst van Getir naar Stad en Paddepoel zo fijn is voor de ondernemers en buurtbewoners is maar de vraag. Op andere plekken veroorzaken op en af rijdende fietsen overlast en de winkels, vaak afgeplakt met zwart tape, brengen ook maar weinig positieve sfeer. In andere steden in Nederland bereiden gemeentes daarom maatregelen voor om de wildgroei aan magazijnen van flitsbezorgers in te dammen.

Nieuws

menu