Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht woensdag 27 april

Dagoverzicht met Johan Derksen, Koningsdag in Groningen en Drenthe en het naderende kampioenschap van FC Emmen.

Groningen en Drenthe kleurden - net als de rest van het land - oranje. Na twee jaar kon er weer gefeest worden en uiteraard hebbe wij daar volop aandacht voor. Maar ook voor Johan Derksen, jongeren in Groningen die op het slechte pad dreigen te raken en het - hopelijk - naderende kampioenschap van FC Emmen.

Koningsdag 2022

Koningsdag 2022. Na twee jaar mag er weer volop feest gevierd worden, met veel muziek en uiteraard vrijmarkten. Onze verslaggevers trokken eropuit. In Drenthe zagen ze bijvoorbeeld een gevarieerd muzikaal aanbod en in Groningen-stad gingen Donald Duckjes grif van de hand .

Makkelijk even alle nieuwtjes en verhalen op een rij bekijken? Dat kan in dit liveblog dat we al de hele dag voor je bijhouden .

Alle verhalen uit Drenthe lees je hier , die uit Groningen hier .

Johan Derksen in opspraak

Televisiepersoonlijkheid Johan Derksen uit Grolloo heeft opnieuw voor ophef gezorgd. In Vandaag Inside vertelde hij dinsdagavond dat hij het verleden een kaars tussen de benen van een van de drank bewusteloos geraakte vrouw heeft gestoken en vervolgens is vertrokken. Zijn werkgever, mediabedrijf Talpa, zegt enorm geschrokken te zijn en met ‘de snor’ in gesprek te gaan.

Op zijn ontboezeming kwamen woedende reacties. ‘Respectloos en misselijkmakend’ , twitterde schrijver Susan Smit bijvoorbeeld. Maar juridische gevolgen zullen er niet komen, meent jurist Douglas Mensink uit Groningen.

Jongeren en drugscriminaliteit

De gemeente Groningen krijgt miljoenen van het Rijk om jongeren en kinderen uit de greep te houden van drugscriminelen. Maar hoe voorkom je dat de jeugd afglijdt? Beleidsadviseur jongerenwerk Lieuwe Rozema legt uit hoe het werkt.

Als FC Emmen vrijdag voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de kampioensschaal veiligstelt, dan worden selectie en staf zaterdagavond gehuldigd. Voorafgaand zullen zij in een open bus een route door Emmen afleggen. Waar voert de busrit allemaal langs? Dat lees je hier .

Koningsronde Beilen

Behalve gefeest, werd er ook gesport op Koningsdag. Op de wielerkalender stond vandaag de Koningsronde van Beilen, die eindige in een massasprint met een Friese winnaar. Het verslag van dit figuurlijke rondje rond de kerk lees je hier.

Nieuws

menu