Eén vraag overheerst rond proeven en dialoog over duurzame bollenteelt'. 'Kan ik nú veilig de was buiten hangen?'

De eerste resultaten van de praktijkproeven voor een gezonde bollenteelt zijn hoopgevend. Het kán, minder gif gebruiken bij lelieteelt, maar waar komt het prijskaartje hiervoor te liggen? En, ook belangrijk, de spuit blijft in beeld, maar wel met een andere inhoud.

Tijdens de informatiebijeenkomst wisselde de Rob Faasen Wisselbokaal (voor initiatieven die problemen aanpakken op het gebied van bestrijdingsmiddelen en waterkwaliteit) van eigenaar. Jaap Bond van de Koninklijke Algemene Vereeniging voor Bloembollencultuur overhandigde de prijs aan het project Uitvoeringsprogramma Oppervlaktewaterwinning Drentsche Aa, waar bollentelers samenwerken met het waterschap)

Tijdens de informatiebijeenkomst wisselde de Rob Faasen Wisselbokaal (voor initiatieven die problemen aanpakken op het gebied van bestrijdingsmiddelen en waterkwaliteit) van eigenaar. Jaap Bond van de Koninklijke Algemene Vereeniging voor Bloembollencultuur overhandigde de prijs aan het project Uitvoeringsprogramma Oppervlaktewaterwinning Drentsche Aa, waar bollentelers samenwerken met het waterschap) Foto: Gerrit Boer

Lees meer over
Westerveld

Het waren belangrijk punten tijdens de informatiebijeenkomst over het Programma Duurzame Bollenteelt Drenthe in Fluitenberg, woensdagavond. Maar eigenlijk bleef één andere conclusie het meest hangen: discussie over een gezonde bollenteelt gaat uiteindelijk over de emotie van dit moment. Want hoe veelbelovend sommige uitkomsten van de experimenten ook zijn voor de toekomst, veel omwonenden van bollenvelden wilden maar één ding weten. „Kan ik nú veilig de was buiten hangen en het slaapkamerraam open zetten als er een gifspuit langs komt?”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's