Grote verrassing bij Volt: Niet de lijsttrekker maar de nummer twee in Provinciale Staten Groningen dankzij voorkeursstemmen - 'Dit voelt heel onwerkelijk'

Volt won vorige week 1 zetel in de Staten van Groningen, maar lijsttrekker Jan Jacob Hilberdink (rechts) maakt alsnog plaats voor Laura Reinink: de nummer 2 op de kandidatenlijst kreeg meer voorkeursstemmen.

Volt won vorige week 1 zetel in de Staten van Groningen, maar lijsttrekker Jan Jacob Hilberdink (rechts) maakt alsnog plaats voor Laura Reinink: de nummer 2 op de kandidatenlijst kreeg meer voorkeursstemmen. Foto: Corné Sparidaens

De nummer 2 voor de partij Volt schiet alsnog haar lijsttrekker voorbij in de Provinciale Staten van Groningen. Laura Reinink haalde 5265 voorkeursstemmen: 772 meer dan de nummer 1, Jan Jacob Hilberdink.

Dat was donderdagmiddag de grootste verrassing bij de bekendmaking van de einduitslag van de Statenverkiezing van vorige week. Het Centraal Stembureau Groningen presenteerde de definitieve cijfers, inclusief voorkeursstemmen, in het Stadhuis van Groningen.

Ook bij BBB nog wisseling: Sellinger Wortelboer alsnog in fractie

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's