Enzo Knol ontmoet zijn fans in Groningen

De populaire vlogger Enzo Knol is zondag in Groningen om zijn fans te ontmoeten.

Knol plaatst elke dag video's op YouTube. In de filmpjes, ook wel 'vlogs' genoemd, laat hij zien wat hij dagelijks doet. Zijn video's over Minecraft, een computerspel, worden veel bekeken. De populaire vlogger heeft meer dan een miljoen abonnees op YouTube.

Hij reist in 2016 af naar meerdere steden in Nederland om zijn fans te zien. Vandaag is Groningen aan de beurt. De 300 beschikbare kaarten voor een meeting in de ijshal bij sportcentrum Kardingen waren vrijdagmiddag binnen een minuut uitverkocht.

Brandon

Brandon (12) uit Altena ziet eruit als een jongere Knol. Een Knolpower-shirt, pet achterstevoren op zijn hoofd. Hij staat al bijna een uur in de rij. Hij twijfelt even als hem wordt gevraagd iets over Enzo Knol te vertellen. "Dat wil ik wel maar als de rij ineens heel snel gaat dan loop ik door hoor!" Hij is groot fan, net als al zijn vrienden. Wat er nu zo leuk aan Enzo Knol is? "Nou, hij vlogt. Over zijn dagelijks leven. Dat is heel leuk. En hij maakt ook veel grappen." Het had niet veel gescheeld of Brandon had geen kaartje gehad. "Het was zo snel uitverkocht! We zaten met meerdere computers en telefoons klaar, zo is het gelukkig toch gelukt."

Tim en Koen

Ook de broertjes Tim (11) en Koen (8) zijn groot fan. "Enzo Knol is mijn allergrootste idool", zegt Tim. "Zo groot zal ik zelf wel nooit worden." Zijn best doet hij wel, hij heeft zelf ook al een YouTube-kanaal en zijn eerste filmpje staat erop. Net als zijn idool heeft hij zijn dagelijkse leven gefilmd. "Het gaat over vissen en wokken. Ik heb denk ik iets van 112 views." Zijn jongere broertje heeft ook al channel aangemaakt en denkt alvast na over zijn eerste productie. Maar nu eerst is het tijd voor een ontmoeting met Enzo Knol zelf. Wat ze hem zo zullen vragen? Tim: "Ik wil graag weten wat zijn hoogste Pokémon is."


 

Mara en Lenthe

Helemaal uit Brabant komen de vriendinnen Mara (10) en Lenthe (9). Dat komt zo: de twee wilden kaartjes voor de Knol-meeting in Eindhoven, maar dat mislukte. Geeft niets, troostte de vader van Mara, dan gaan we gewoon naar de eerstvolgende, ik breng jullie wel. Dat heeft-ie geweten. Groningen maar liefst. "Wel ver", zegt Mara. "Maar ja, hij had het al beloofd." Lenthe en Mara maakt het niets uit, voor Enzo rijden ze met liefde het land door. Lenthe: "Hij is zo grappig."

Nieuws

menu