Gekantelde bestelbus met aanhanger de A7 bij afrit Zuidbroek is weggehaald, verkeer richting Winschoten kan weer doorrijden op snelweg (update)

De gekantelde bus met aanhanger op de A7. Foto: Venema Media

Op de A7 bij Zuidbroek is woensdagochtend een bestelbus met aanhanger gekanteld. Rond de klok van 09.20 uur werden de hulpdiensten met spoed opgeroepen voor een ongeval op de snelweg.

Bij aankomst bleek er op de A7 bij afrit Zuidbroek een bestelbus met aanhanger gekanteld te zijn. Een personenauto heeft de bus geraakt tijdens een uitwijkmanoeuvre op de snelweg. Hierna is de bus met aanhanger over de kop gegaan en dwars over de rijbanen komen te liggen, waarbij ook de vangrail over een lengte van 28 meter beschadigd raakte.

De snelweg is in de richting van Winschoten afgesloten, het verkeer wordt via de afrit weggeleid. Alle betrokkenen zijn door het ambulancepersoneel gecontroleerd op eventuele verwondingen, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. De politie heeft besloten geen uitvoerig onderzoek op plek van het ongeval, dus de berger kan meteen aan de slag om de weg vrij te maken.

Herstelwerkzaamheden

Op de rotondes onderaan de afrit bij Zuidbroek zijn verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden. Het herstel van de vangrail zal na de avondspits worden uitgevoerd, zodat het verkeer op de A7 er weinig tot geen hinder van zal ondervinden.

Update 11.36 uur

Het gekantelde busje en de aanhanger staan inmiddels weer rechtop, zo meldt Rijkswaterstaat. Het bergen ervan is begonnen. Daarna wordt de krasschade in het wegdek hersteld en wordt het asfalt gereinigd. Rijkswaterstaat verwacht de weg rond 13.00 uur weer vrij te kunnen geven.

Update 13.01 uur

Het herstellen van de asfaltschade en reinigen van het wegdek ging sneller dan verwacht, zo laat Rijkswaterstaat weten. De weg is zojuist weer vrijgegeven. Verkeer op de A7 richting Winschoten kan dus weer doorrijden.

Nieuws

Meest gelezen

menu