Handbalbond zet streep door eredivisie en andere competities: E & O in Emmen is uitgespeeld

De handballers van Oosting E & O uit Emmen komen dit seizoen niet meer in actie.

Daan Molenbroek (midden) en E & O zijn voorlopig uitgehandbald.

Daan Molenbroek (midden) en E & O zijn voorlopig uitgehandbald. Foto Boudewijn Benting

Het Nederlands handbalverbond (NHV) heeft vanwege de verlengde lockdown een streep gezet door hervatting van de eredivisie. Dat geldt ook voor alle lagere competities, zoals de eerste divisie waarin de vrouwen van Misker E & O spelen. Veel eredivisieclubs, zoals E & O, hadden eerder al aangegeven dit seizoen niet meer te willen spelen. Omdat dit gepaard zou gaan met hoge kosten voor het verplicht testen op corona is dat voor de clubs niet te betalen.

Nederlands kampioenschap

Zo zou E & O volgens voorzitter Ernst Söllner zo’n 6000 tot 7000 euro kwijt zijn aan het testen. Wanneer dat ook bij het vrouwenteam zou gebeuren zelfs het dubbele van dat bedrag.

Volgens het NHV is het wel de bedoeling dat de vijf Nederlandse teams, die op het hoogste niveau in de grensoverschrijdende BeNe-League uitkomen, nog wel de play-offs om het Nederlands kampioenschap gaan afmaken. Daartoe behoort JD Techniek uit Zwartemeer.

Volgens het NHV wordt er dit seizoen door geen enkele club gedegradeerd of gepromoveerd. Zodra het kan, wordt een alternatieve competitie georganiseerd voor verenigingen in een handbalvorm naar keuze: beach, veld en/of zaal. Die competities vangen op zijn vroegst in het weekend van 10-11 april aan.

Teleurstelling

Het bondsbestuur zegt zich bewust te zijn van de teleurstelling die het besluit met zich meebrengt ‘voor alle handballers die niks liever willen dan weer op het veld staan en de trainingen en wedstrijden hervatten’.

Je kunt deze onderwerpen volgen
New Articles
menu