Het EK vrouwen handbal wordt volledig in Denemarken gehouden; Nederland speelt poulewedstrijden in Kolding

De Nederlandse handbalvrouwen gaan in Kolding de poulwedstrijden spelen. Foto AFP

Het Europees kampioenschap handbal wordt van 3 tot en met 20 december volledig in Denemarken gehouden. Nederland gaat de poulewedstrijden in Kolding spelen.

Tot dat besluit zijn de EHF en de Deense bond gekomen, nadat de Noorse handbalbond had aangegeven het EK niet mede te kunnen organiseren vanwege de strenge coronaregels van de autoriteiten. Oranje zou haar poulewedstrijden aanvankelijk in het Noorse Trondheim spelen. Die worden nu, net als de andere in Noorwegen geplande pouleduels, verplaatst naar Kolding.

Speelschema ongewijzigd

Denemarken was al medeorganisator van de EK-wedstrijden in Herning. Met de verplaatste duels naar Kolding wordt het EK nu een volledig Deense aangelegenheid. Ook de hoofdronde wordt nu gespeeld in Herning en Kolding, waarna de finales in Herning plaatsvinden.

Het speelschema blijft verder ongewijzigd. Het Nederlands vrouwenteam is bij het EK ingedeeld in groep C met Hongarije, Servië en Kroatië. Oranje begint het toernooi op 4 december met de eerste wedstrijd tegen Servië. Daarna volgen de duels tegen Kroatië en Hongarije. De eerste drie landen uit de vier poules plaatsen zich voor de hoofdronde.

Je kunt deze onderwerpen volgen
New Articles
menu