PvdA Achtkarspelen: 'Een toekomst voor iedereen'

Hink Speulman, Angela Visser, Bram Sikkema, Johan Kootstra en Wia Boonstra trekken de kar voor de PvdA in Achtkarspelen. Eigen foto

Iedereen moet mee kunnen doen, ook in Achtkarspelen. De Partij van de Arbeid in Achtkarspelen vindt dat de overheid moet zorgen voor haar inwoners.

Dat is de rode draad in het verkiezingsprogramma dat de ledenvergadering vaststelde. De PvdA kiest voor een veilig thuis, goede zorg en kansen voor iedereen. Dat vraagt om een andere houding van de overheid, meent de PvdA in Achtkarspelen. Die moet er zijn voor alle inwoners en er voor zorgen dat iedereen zijn of haar talenten kan verzilveren. De kandidaten van de Partij van de Arbeid gaan daar na de gemeenteraadsverkiezingen mee aan de slag.

Lijsttrekker Hink Speulman, zittend raadslid: ,,We zetten ons vooral in voor iedereen die minder weerbaar of kwetsbaar is, financieel of op andere wijze. Wij zijn ook een partij met een breed en groot verantwoordelijkheidsbesef, zowel naar alles wat nu speelt, als naar de toekomst.”

Een ervaren raadslid maar nieuw in Achtkarspelen is Angela Visser. Zij verhuist in 2022 van Houtigehage naar Harkema en heeft de afgelopen 4 jaar in de raad van Smallingerland gezeten.

Bram Sikkema uit Drogeham heeft de afgelopen ervaring opgedaan als bestuurslid van de PvdA. De leraar wil zich graag inzetten voor een sociale gemeente én voor het bijzondere landschap in de Friese Wouden. Johan Kootstra uit Buitenpost is voor veel inwoners van Buitenpost geen onbekende. Door zijn jarenlange inzet voor diverse organisaties in de gemeente weet hij goed wat er speelt bij de inwoners. Wia Boonstra uit Surhuisterveen is werkzaam in de zorg en actief binnen diverse organisaties uit de gemeente. Zij zet zich er voor in dat niemand wordt uitgesloten.

Ook de andere kandidaten hebben ruimschoots ervaring in de mienskip van Achtkarspelen en zetten zich graag in voor alle inwoners van onze gemeente. De lijst met in totaal 20 kandidaten wordt afgesloten door Sjon Stellinga.


Nieuws

Meest gelezen

menu