Vooruitblik FC Groningen – FC Utrecht

Coach van het Jaar

Elke week blikt Dagblad van het Noorden samen met de weekwinnaar uit de FC Groningen-subleague van Coach van het Jaar (http://www.coachvanhetjaar.nl) vooruit op de eerstvolgende competitiewedstrijd van FC Groningen.

Weekwinnaar speelronde 17: Jan Wekema

Gefeliciteerd Jan, jij bent dankzij jouw score in het spel Coach van het Jaar analist voor één dag voor FC Groningen. Wat is jouw ervaring met de FC?

In de periode Europa Cup (tegen Atlético Madrid, Inter Milan) hadden mijn vrouw en ik seizoenkaarten, maar na de komst van de kinderen is het voetbal op een lager pitje komen te staan. Momenteel ben ik al enige jaren sponsor van de FC en zijn de bijbehorende kaarten gretig in gebruik genomen door mijn vrouw en dochter. Zij zijn dus de fanatieke FC-supporters. Zelf bezoek ik jaarlijks ook wel enkele wedstrijden van de FC, maar hoofdzakelijk ga ik ‘s zondags naar de plaatselijke vv Actief.

Waar liggen in de wedstrijd tegen FC Utrecht de kansen voor FC Groningen?

Over het algemeen heeft  FC Groningen het vrij moeilijk tegen de speelstijl van FC Utrecht, maar met meer durf en inzet moet Utrecht toch te pakken zijn.

Wie wordt volgens jou de man of the match?

Ik denk dat de nieuwe aanwinst Alexander Sørloth in de laatste minuten zal worden ingebracht en vervolgens het winnende doelpunt scoort, dus man of the match.

Wat wordt de einduitslag bij FC Groningen – FC Utrecht?

De uitslag wordt 2-1.
 

http://www.coachvanhetjaar.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu