Vrouw krijgt karatetrap na verkeersruzie in Emmen: twee Emmenaren veroordeeld tot celstraf

Geweld in het verkeer om helemaal niets, zei de politierechter woensdag over het gedrag van twee Emmenaren (20 en 22 jaar). De twee reden vorig jaar met koningsdag in een auto over de Wilhelminastraat in Emmen toen een fietser in hun ogen een voorrangsfout maakte.

Rechtbank in Assen.

Rechtbank in Assen.

De fietser zou na een woordenwisseling zijn geschopt en geslagen. De vrouw die bij hem was, kreeg volgens de officier van justitie een karatetrap tegen haar hoofd toen zij tussenbeide wilde komen. De jongste verdachte was niet bij de rechtszitting. Zijn advocaat verklaarde dat hij in het buitenland zat. De medeverdachte was door de politie thuis opgehaald. ,,Ik heb veel spijt. Ik ben een lieve jongen”, zei hij.

Zes maanden cel, twee maanden voorwaardelijk

De twee Emmenaren zijn schuldig bevonden aan een poging tot zware mishandeling en het plegen van openlijk geweld. De politierechter vindt dat de twee mannen zich asociaal hebben gedragen. ,,Dit soort gedrag veroorzaakt grote onrust in de samenleving. Hiervoor een werkstraf opleggen, is een gepasseerd station.” De mannen zijn veroordeeld tot zes maanden celstraf, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Ze moeten de slachtoffers in totaal ruim 1000 euro schadevergoeding betalen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu