Kinderen proberen lessen uit in Scala’s proeverij

Scala Centrum voor de Kunsten organiseert ‘De Proeverij’. Van 7 tot en met 19 september kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd lessen drummen, toneel, zang en hiphopdans volgen. Ook jongeren tussen de 12 en 18 jaar kunnen proeflessen volgen.

Bij Scala krijgen leerlingen les van vakdocenten muziek, dans, beeldende kunst, theater en urban arts. De lessen vinden plaats in groepjes of individueel in de dansstudio’s, muzieklokalen, repetitieruimtes en ateliers in Meppel, Hoogeveen en Steenwijk. Daarnaast geeft Scala muziekles op veel locaties in de dorpskernen, ook in de gemeenten Westerveld en De Wolden.

Keuzemenu

De kinderen kunnen zelf kiezen welke lessen ze willen volgen. Wie graag wil dansen, maar nog niet weet in welke stijl, kan bijvoorbeeld meedoen aan een les hiphopdans, klassiek ballet, moderne dans en musical. Wie van schilderen, tekenen en knutselen houdt, kan aan de slag met allerlei beeldende materialen. Ook komen er verschillende muziekinstrumenten aan bod.

Subsidie

Veel gezinnen komen in aanmerking voor subsidie voor de betaling van het lesgeld bij Scala via het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Meer informatie over het aanvragen daarvan is te vinden op www.jeugdfondssportencultuur.nl

Aanmelden voor de Proeverij kan via het opgaveformulier op www.ontdekscala.nl


Je kunt deze onderwerpen volgen
Nieuws Meppeler Courant
menu