Klaar voor een spiksplinternieuwe start: twee kindcentra in Midden-Groningen in gebruik genomen

Schoolleiders Martijn Weersma en Carina Veen hebben met hun scholen intrek genomen in het kindcentrum aan de Zuiderkroon in Hoogezand. Annegriet Renfurm-Wijchers

Er mag om hen heen dan nog geboord, geverfd en getimmerd worden: Martijn Weersma en Carina Veen hebben maandag met het Noorderlicht en sbo De Sterren hun intrek genomen in het kindcentrum aan de Zuiderkroon in Hoogezand. Het team van Richard Wouda in het kindcentrum aan de Hoofdweg in Kolham is die dag nog druk met het uitpakken van alle dozen en inrichten: vandaag lopen daar de kinderen voor het eerst hun lokaal binnen. We gingen langs om de schooldirecteuren te feliciteren en te vragen hoe dat is; na de zomervakantie mogen starten in een fonkelnieuw gebouw.
Lees meer over
Midden-Groningen

Buiten wordt door kinderen al flink gespeeld en binnen hard gewerkt; zowel door de leerlingen als werklui die de puntjes op de i zetten. In de grote hal van het nieuwe Kindcentrum aan de Zuiderkroon in Hoogezand staan met kleine ogen maar een tevreden blik Martijn Weersma van het Noorderlicht (een fusie van het Ruimteschip en de Nico Bulderschool) en Carina Veen van sbo De Sterren. Teams van beide scholen zijn een week eerder begonnen en hebben met meer dan 1100 verhuisdozen de grote oversteek gemaakt. Maar de kop is eraf: zowel de docenten als de 315 leerlingen van Het Noorderlicht en de 107 leerlingen van De Sterren zitten in hun fonkelnieuwe gebouw!

Nieuws

menu