Aardappelpuree met dertig tenen knoflook | wat eten we vandaag?

Vrees niet dat je een wandelende knoflookbom bent na het eten van deze aardappelpuree met 30 (!) tenen knoflook. Ja, je proeft knoflook, maar dan wel een zachte, gekonfijte soort.

.

Lees meer over
Culinair

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 kilo aardappelen
  • 30 tenen knoflook, met het schilletje er nog aan
  • 8 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 235 ml volle melk
  • 60 ml room
  • Klein bosje bladpeterselie,
  • fijngehakt
  • Zout & peper

Hoe maak je het?

  • Breng een beetje water aan de kook in een klein sauspannetje en blancheer de tenen knoflook in de schil voor 2 minuten. Giet ze af en verwijder de schilletjes.
  • Smelt 4 eetlepels boter in een grote kookpan op medium vuur. Laat de tenen knoflook hierin in 15 tot 20 minuten zachtjes bakken, tot ze mooi zacht en zoet zijn. Ze mogen een beetje bruinen, maar niet te veel.
  • Schil ondertussen de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ruim gezouten water tot ze gaar zijn.
  • Voeg de bloem toe aan de knoflook, roer goed en laat 2 minuten garen. Giet de melk erbij, blijf goed roeren en laat ongeveer 3 minuten zachtjes inkoken tot een mooie, dikke béchamelsaus. Het is niet erg als je wat klontjes hebt: hierna pureer je de saus tot een gladde substantie.
  • Giet de aardappels af en haal ze door een pureeknijper of stamp ze tot een puree. Met een pureeknijper krijg je het zachtste resultaat, maar het kan ook met een stamper. Roer de resterende boter erdoorheen, de room, de béchamel, de peterselie en zout en peper.
  • Laat de aardappelpuree nog 2 minuten warmen op laag vuur en serveer.

Eet smakelijk

Hier vind je alle recepten van Hilly Lautenbach en Nancy van Batenburg


Nieuws

Meest gelezen

menu