Ananas crumble met specerijen en kokos | wat eten we vandaag?
Wat is een crumble toch een fantastisch toetje. Altijd lekker, je huis gaat er lekker van ruiken en het is nog simpel om te maken ook. Sterker nog: dit toetje zou je zelfs als ontbijt kunnen eten. Of gewoon, als zoet tussendoortje. Wij maakten een heerlijke ananas crumble met geurige specerijen (steranijs, kaneel, kardemom, zwarte peper) en kokos.

Ananas crumble met specerijen en kokos
Voor 4 à 6 personen:
Voor de ananas:
1 ananas, geschild en in stukjes
2 theelepels vanille-extract
2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
1 stukje steranijs
1 halve theelepel kaneel
4 kardemompeulen, tot poeder gevijzeld
Snufje zwarte peper
Flinke klont boter
Voor de crumble:
100 gram bloem
100 gram gezouten roomboter op
kamertemperatuur, in blokjes
100 gram havermoutvlokken
50 gram lichtbruine basterdsuiker
40 gram geraspte kokos
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Upgrade (optioneel)
- Ma t/m za de krant online lezen
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier