Maak je eigen gezonde en heerlijke appel kaneel kwarkbollen
Deze appel kaneel kwarkbollen zijn heerlijk en hartstikke gezond. Ze zijn namelijk vezelrijk en een bron van eiwitten. De smaak heeft wel iets weg van scones. Op de dag zelf zijn de kwarkbollen het allerlekkerste!

Appel kwarkbollen
Eet ze zo, of met boter en appelstroop. De kwarkbollen zijn veelzijdig en geschikt als ontbijt, lunch of tussendoortje. Door de vezels zijn ze vullend en heb je aan 1 of 2 bollen vaak wel genoeg. Appel en kaneel maken dit recept extra lekker.
Voor acht bollen
250 gram kwark
250 gram havermeel (dat maak ik zelf door havermout te vermalen)
2 eieren
1 zakje bakpoeder (16 g)
2 eetlepels olie
2 eetlepels honing
1 appel
2 theelepels kaneel
Zo maak je het:
Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Snijd de appel in kleine stukjes. Meng hierna de eieren, olie, honing en kwark tot een geheel. Voeg hierna de havermeel, kaneel en bakpoeder toe. Wanneer het beslag een geheel is geworden, voeg je de appelstukjes toe. Het beslag is stevig, maar nog wel plakkerig. Verdeel hierna het beslag in 8 bolletjes. Bak de kwarkbollen 20 minuten in het midden van de oven.
Eet smakelijk!