Appeltaart havermout | wat eten we vandaag?

Een ontbijtje dat je doet denken aan appeltaart: dit havermout recept is een succes! Het is een favoriet ontbijt van mij in de herfstmaanden. Ik deel veel recepten met havermout en dat is niet alleen omdat je het makkelijk kunt verwerken in recepten, maar vooral omdat het hartstikke gezond is.

Havermoutappeltaart

Havermoutappeltaart

Lees meer over
Eten en drinken

Havermout bevat namelijk beta glucanen. Dat zijn unieke oplosbare vezels die het cholesterolgehalte kunnen verlagen als je er minimaal 3 gram per dag van eet. Een gezond ontbijt dus en heerlijk met appel. Appels zijn nu trouwens helemaal in het seizoen.

Voor 1 portie

35 gram havermout

200 ml melk (plantaardig kan ook)

1 appel

1 eetlepel pecannoten of amandelen

0,5 theelepel koekkruiden (kaneel kan ook)

1 eetlepel rozijnen

1 theelepel honing

Zo maak je het:

Snijd de appel in stukjes. Bak daarna de blokjes appel samen met honing in een steelpan. Zodra de appel een beetje zacht begint te worden doe je de koekkruiden, rozijnen, havermout en melk erbij. Roer net zo lang totdat de havermout de gewenste dikte heeft. Maak de appeltaart havermout af met pecannoten of amandelen.

Eet smakelijk!

menu