Aziatische garnalentoast met sesam en chilisaus | wat eten we vandaag?

Een favoriet van velen: Aziatische garnalentoast. Sommige mensen kunnen er met gemak een hele schaal van op (wij noemen geen namen). Dit Chinese dim sum gerecht is ontzettend makkelijk om te maken en om je vingers bij af te likken.

FOTO NANCY VAN BATENBURG

Lees meer over
Culinair

Ingrediënten

Voor 16 stukjes:

  • 4 sneetjes casino witbrood
  • 190 gram rauwe garnalen, gepeld
  • 2 theelepels geraspte gember
  • 1 theelepel lichte sojasaus
  • 1/4 theelepel sesamolie (een drupje!)
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • Snufje zout
  • Witte peper
  • 1 eiwit
  • Sesamzaadjes
  • Zonnebloemolie, voor het frituren
  • Chilisaus, voor erbij

Hoe maak je Aziatische garnalentoast

  • Doe de rauwe garnalen, het eiwit, de gember, de sojasaus, zout en de witte peper samen in een keukenmachine. Vermaal de boel als dat kan met de ‘pulse’ stand tot een grove massa. Maal het niet helemaal glad, maar behoud wat textuur.
  • Snijd de korstjes van de sneetjes witbrood af en snijd elke plak brood daarna in vier driehoekjes, 16 stuks in totaal. Besmeer ze met het garnalenmengsel. Bestrooi alle stukjes garnalentoast daarna met een riante laag sesamzaadjes.
  • Verhit een laag olie van ongeveer 1 centimeter in een kookpan. Test de olie door één van de afgesneden broodkorstjes erin te houden. Als er belletjes omheen ontstaan en het brood nog niet meteen verkleurt, is de olie goed. Olie te heet? Voeg dan nog een beetje koude olie toe en zet het vuur lager.
  • Transporteer de garnalentoasts op z’n kop op een vork naar de hete olie. Laat ze eerst op de besmeerde kant bakken en draai ze om zodra ze bruin zijn. Leg niet teveel stukjes toast tegelijk in de pan, want dan koelt de olie af. Het duurt maar een minuut of drie voordat de toast gaar is, het gaat heel snel.
  • Laat de stukjes garnalentoast uitlekken op keukenpapier, bestrooi met de bieslook en serveer met de chilisaus.

Yum!

Nieuws

Meest gelezen

menu