Eendenborst salade met Aziatische dressing | wat eten we vandaag?

Deze salade is stevig genoeg om door te gaan voor een maaltijdsalade, zeker in de lente/zomer. Wil je ‘m nog wat meer aankleden, dan kun je er noodles bij serveren. Die doen het ook heel goed met de dressing.

Foto: Nancy van Batenburg

Foto: Nancy van Batenburg

Lees meer over
Eten en drinken

Ingrediënten Voor 2 personen: Voor de salade:

1 eendenborst

1 à 2 theelepels five spice

1/2 winterpeen, in dunne plakjes

1/2 komkommer, in plakjes

2 grote handen gemengde sla, bv. spinazie en veldsla

Handje granaatappelpitjes

2 bosuitjes, in ringetjes

Verse koriander, fijngehakt

Verse munt, fijngehakt

Voor de dressing:

3 tenen knoflook, fijngehakt

1 eetlepel fijngehakte bosui

2 rawit-pepertjes, fijngehakt

3 à 4 eetlepels limoensap

2 eetlepels vissaus

2 eetlepels palmsuiker

2 eetlepels zoete chilisaus


Zo maak je het

Maak eerst de dressing: wrijf de knoflook samen met de palmsuiker in een vijzel tot een massa. Doe dan de rest van de ingrediënten erbij en roer ze goed door elkaar.

Snijd met een scherp mes ruitjes in het vetlaagje op de eendenborst, van ongeveer een halve centimeter diep. Wrijf ‘m daarna in met de five spice.

Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en leg de eend erin, op de vetkant. Bak ongeveer zes minuten, draai om en laat nog 8 minuten bakken. Je wil dat de vetlaag is weggesmolten tot een krokant korstje en dat het vlees nog mooi rosé is. Haal uit de pan en laat een paar minuten rusten op een snijplank. Snijd er daarna dunne plakjes van.

Schik de sla, komkommer en wortel op twee grote borden. Bestrooi met de bosui en de granaatappelpitjes en leg op elk bord een paar plakjes eend. Strooi er de koriander en munt over en besprenkel met de dressing.