Bloemkoolbites | wat eten we vandaag?

Foto Hilly Lautenbach
Je kunt de crispy bloemkool als borrelhapje eten, maar ook als avondmaaltijd. Het is heerlijk met een volkoren wrap, tzatziki en granaatappelpitjes. Als borrelhapje kun je het dippen in van alles. Guacamole, muhammara en tzatziki zijn bijvoorbeeld heerlijke dips bij de bites. Nog een pluspunt: Je kunt de crispy bloemkool in de oven én de airfryer maken.
Je hebt nodig:
- 400 gram bloemkoolroosjes
- 40 gram volkoren-, boekweit-, of speltmeel
- 120 ml (plantaardige) melk
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 2 theelepel sambal
- 1 eetlepel ketjap
- +/- 75 gram panko*
* Panko is grof broodkruim, o.a. te koop bij de supermarkt bij de Aziatische afdeling.
Voor de borrel:
Lekker met muhammara of tzatziki als dip.
Als maaltijd:
Libanees volkoren platbrood of volkoren wraps + granaatappelpitjes & tzatziki of guacamole.
Zo maak je het:
Maak als eerste het beslag. Meng in een kom het meel met paprikapoeder, sambal en ketjap. Meng hierna langzaam de melk erdoor. Voeg eventueel nog wat zout toe. Zodra het een glad beslag is, kun je door naar de volgende stap.
Doe de panko in een andere kom. Nu heb je een kom met beslag en een met panko. Haal vervolgens de bloemkoolroosjes door het beslag en haal ze daarna door de kom panko. Zorg ervoor dat elk bloemkoolroosje is bedekt met een laagje beslag en panko.
Bak de bloemkool in zo’n 20 minuten knapperig in een voorverwarmde oven van 200 graden of bak de bloemkool in zo’n 15 minuten knapperig in de airfryer van 190 graden.
Eet smakelijk!