Bobotie | wat eten we vandaag?

Foto Hilly Lautenbach
Je hebt nodig:
Voor 4 personen
- 500 gram mager gehakt (vega gehakt kan ook)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote appel of 2 kleine appels
- 2 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 0,5 theelepel kaneel
- 750 gram sperziebonen (kan ook uit diepvries)
- 300 gram yoghurt
- 1 ei
Voor erbij
- 300 gram zilvervliesrijst
- Handje rozijnen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd hierna de ui en knoflook fijn en snijd de appel in blokjes. Snijd de sperziebonen door de helft. Verhit vervolgens een beetje olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Zodra het gehakt rul is gebakken doe je de ui en knoflook erbij en bak je het op zacht vuur mee. Doe ook de kerriepoeder, komijnpoeder en kaneel erbij en bak een minuut mee.
Voeg vervolgens de sperziebonen en appelblokjes toe en bak het zo’n 4 minuten mee. Meng ondertussen het ei door de yoghurt. Proef of het gehaktmengsel goed op smaak is en voeg
naar smaak zout en peper toe. Zodra het goed op smaak is roer je de yoghurt door het mengsel en doe je de bobotie in een ovenschaal. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Kook ondertussen de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking en kook een handje rozijnen mee met de rijst.
Eet smakelijk!