Caprese salade met perzik | wat eten we vandaag?
De caprese salade is je vast al bekend, maar de toevoeging van perzik moet je eens proberen! Dat maakt de salade extra fris en zomers. Je kunt de salade serveren als voorgerecht of gebruiken als broodbeleg. Je kunt de salade trouwens ook serveren op een borrelplank, dat maakt de borrel compleet.

Foto: Hilly Lautenbach
Lees meer over
Je hebt nodig:
- 1 bol mozzarella
- 1 vleestomaat
- Handje basilicumblaadjes
- 1 perzik
- 1 el extra vierge olijfolie
- Zout en peper
- Kneepje balsamico dressing
Lekker om te serveren bij de borrel op een stokbroodje, maar ook lekker als beleg. Of serveer de salade gewoon zo, als voorgerecht.
Zo maak je het:
Snijd de mozzarella, tomaat en perzik in plakjes. Leg daarna een plakje mozzarella op een bordje, gevolgd door een plakje perzik, tomaat en een blaadje basilicum. Herhaal dit, totdat alle plakjes op zijn. Strooi daarna wat zout en peper over de salade. Verdeel de olijfolie over de salade en eindig met wat balsamico dressing. Je kunt de dressing ook los serveren in een bakje.
Eet smakelijk!